Wat is Cloudflare?

Cloudflare versnelt aanzienlijk het laden van je website, zorgt voor een (beveiligde) HTTPS-verbinding zonder dat je een SSL-certificaat hoeft aan te schaffen en houdt hackers en spammers weg bij je website. Cloudflare is een CDN, de letters CDN betekenen Content Delivery Network. Een CDN is een netwerk dat content aanbiedt en dat verspreid is over de hele wereld. Iemand die in Hong Kong de website bekijkt, laadt de plaatjes uit Azië en iemand die hier in Nederland zit, laadt ze vanuit Europa.

De voordelen van Cloudflare

Een belangrijk voordeel van Cloudflare is de caching- en compressietechnieken die worden toegepast. Voordat de bezoeker naar jouw uiteindelijke webserver gaat, krijgt hij eerst de cache van de opgevraagde pagina te zien die bij Cloudflare staat. Deze pagina laadt uiteraard veel sneller dan je eigen website en is daarnaast gecomprimeerd. Naast caching en compressie worden de afbeeldingen van je website op het netwerk van Cloudflare geladen en gecomprimeerd. Deze afbeeldingen worden bij de bezoeker aangeboden via een zogenaamd CDN (content delivery network).

Wanneer uw verkeer door een van deze datacentrums gaat, wordt op een intelligente manier bepaald welke delen van de website statisch en dynamisch zijn. De statische delen worden voor een beperkte periode, meestal minder dan 2 uur, opgeslagen op onze servers voordat er wordt gecontroleerd of de files zijn ge-update. Door de statische delen van uw website dichter naar uw bezoeker te verplaatsen, wordt de performance van uw website aanzienlijk verbeterd.

Door deze slimme manier van caching verbruikt u minder bandbreedte en wordt de load op de servers verminderd waardoor uw website of applicatie sneller en efficiënter draait. Gemiddeld zien CloudFlare gebruikers een daling van 60% in dataverkeer en een daling in requests naar de servers van maar liefst 65%. Dit heeft tot gevolg dat de laadtijd van uw website met ruim 50% afneemt, waardoor uw bezoekers vaker terugkomen.

Cloudflare heeft een flexibele SSL-functie. Doordat Cloudflare vóór de webserver opereert kan het een beveiligde verbinding creëren tussen de bezoeker en Cloudflare, zonder dat je een SSL-certificaat hoeft aan te schaffen. Hierdoor werkt je website via het HTTPS-protocol, wat veiliger is voor bezoekers die gegevens achterlaten. De laatste tijd is het gebruik van HTTPS extra populair geworden omdat Google veel waarde hecht aan veilige websites en deze hoger zou kunnen plaatsen in de zoekresultaten.

Basis intergratie Cloudflare is mogelijk voor een éénmalig klein bedrag van €19,95, en wordt alles voor u geïntrigeerd, zo dat uw website via Cloudflare loopt.