SSL Certificaten

Met SSL wordt je vertrouwelijke informatie versleuteld verzonden, zodat je gegevens niet onderschept kunnen worden. Als je kiest voor de meest uitgebreide controle (EV) zien de bezoekers van je website een groene adresbalk met je bedrijfsgegevens. Zo weten ze meteen met wie ze te maken hebben, cruciaal voor extra vertrouwen en daardoor meer omzet.

Secure Socket Layer (SSL) en Transport Layer Security (TLS) is het meest gebruikte beveiligingsprotocol. Het is in feite een protocol dat een beveiligd kanaal voorziet tussen twee computers die via internet of een intern netwerk communiceren. In de huidige digitale wereld wordt het SSL-protocol doorgaans gebruikt wanneer een webbrowser een veilige verbinding moet kunnen maken met een webserver via het inherent onveilige internet.

 

Technisch gezien is SSL een transparant protocol waarbij weinig interactie van de eindgebruiker nodig is om een veilige sessie tot stand te brengen. In een browser worden gebruikers bijvoorbeeld op de hoogte gebracht van de aanwezigheid van SSL door een hangslot weer te geven of, in het geval van Extended Validation SSL, door een groene adresbalk met een hangslot weer te geven. Dat is de sleutel tot het succes van SSL – het is een bijzonder eenvoudige ervaring voor eindgebruikers.

Soorten SSL beveiligingen:

  • Uitgebreide validatie én groene adresbalk
  • Voor webshops, banken en commerciële websites
  • Extra beveiliging, herkenbare groene adresbalk met bedrijfsgegevens
  • Controle domeinnaamhouder, bedrijfsgegevens én aanvrager
  • Meer vertrouwen: hogere omzet
  • Hoger in Google bij gebruik op de hele website

Gratis certificaat met Let’s Encrypt

is een open certificate authority. Een groep internet bedrijven (Internet Security Research Group) heeft besloten om dit gratis ter beschikking te stellen omdat zij de privacy en veiligheid van het internet willen verhogen. De basisprincipes van Let’s Encrypt zijn:

  • Gratis: iedereen die een domeinnaam bezit, kan Let’s Encrypt gebruiken om een betrouwbaar certificaat te verkrijgen zonder kosten.
  • Automatisch: software die op een webserver wordt uitgevoerd, kan communiceren met Let’s Encrypt om moeiteloos een certificaat te verkrijgen en automatisch voor vernieuwing zorgen.
  • Veilig: Let’s Encrypt zal dienen als een platform voor het bevorderen van de beste praktijken van TLS-beveiliging, zowel voor de gebruikers als de host.
  • Transparant: alle certificaten die zijn uitgegeven of ingetrokken, worden openbaar vastgelegd en zijn beschikbaar voor iedereen om te inspecteren.
  • Open: het protocol voor automatische uitgifte en verlenging wordt gepubliceerd als een open standaard die anderen kunnen gebruiken.
  • Coöperatie: Let’s Encrypt is een gezamenlijke inspanning om de gemeenschap ten goede te komen, buiten de controle van een organisatie.

Certificaten zijn al verkrijgbaar vanaf €15,00 per jaar, voor meer informatie en actuele prijzen: [email protected]. 24 Web Service maakt ook van Let’s Encrypt gebruik, afhankelijk van de situatie.